Val av gymnasium i Göteborg

Val av gymnasium i Göteborg

Många tycker att det är svårt att välja gymnasieutbildning i Göteborg efter högstadiet. Då kan det vara bra att veta att ett första val görs under vintern. Detta bekräftas sedan under våren, eller så görs ett nytt val. Även om en utbildning redan påbörjats går det att byta inriktning om valet skulle kännas fel. Många program är högskoleförberedande men motsvarande går även att få på ett yrkesförberedande program genom att välja till kurser.
Läs gärna på om de olika programmen då det kan finnas inriktningar där som är intressanta. Det går också att besöka skolor för att bilda en uppfattning om skolan är rätt val. Till sist bör kanske valet falla på den inriktning som känns bäst och roligast. Det finns många skolor att välja bland, både kommunala och fristående. Nedan följer ett litet urval av dessa.

ungdomar som väljer gymnasieskola i Göteborg

Bernadottegymnasiet

Det här är gymnasiet för den som vill läsa uniformsyrken som tull eller räddningstjänst, militär eller polis. Det går också att inrikta sig på elitidrott. Gymnasiet ligger på Skånegatan i centrala Göteborg.

Hvitfeldtska gymnasiet

Skolan har en internationell spets och erbjuder en hög kunskapsnivå. Här finns en aktiv elevkår och skolan samarbetar med bland annat Chalmers för att förbereda eleverna inför högskola och arbetsliv. Här erbjuds bland annat spetsutbildningar inom till exempel matematik, ekonomiska utbildningar och estetiska program. Här finns också ett individuellt program för att exempelvis läsa upp grundskolebetyg. Skolan är kommunal och ligger i centrum.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet är kommunalt och ligger centralt i Vasastan. Här råder en levande studentkultur med många traditioner. Det finns flera program att välja bland, till exempel ett estetiskt där det också finns en spetsutbildning i form och bild. Här finns utöver programmen också ett stort utbud av valbara kurser.

IHGR The International High school of the Gothenburg region

Här sker all undervisning på engelska. Gymnasiet är fristående och ligger i centrala Göteborg. Programmen är Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Samhällsvetenskap avancerade kurser, samt IB Diploma programmet.

När det kommer till friskolor finns många med allt ifrån frisörutbildningar till hästskötsel. Besök goteborg.se för mer information om gymnasieskolor i Göteborgsområdet.

välja gymnasium

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *