Seriös byggfirma i Göteborg

Under en längre tid har jag gått och funderat på att renovera vårt sommarhus i Småland. Eftersom huset är gammalt så behövs det en uppdatering och därför så tog jag kontakt med flera olika byggfirmor för att ta reda på vad som kunde genomföras, hur lång tid arbetet skulle ta och vad det skulle kosta mig. Mitt inlägg handlar om min upplevelse kring detta. För jag måste verkligen påpeka att det märks så tydligt när man stöter på en bra och seriös byggfirma men kanske ännu tydligare när man stöter på en oseriös och kanske till och med fejk firma. Hur kommer jag fram till detta? JO, det skall jag förklara för dig.

Skillnaden mellan en seriös och en icke seriös firma

Det första som man märker är hur mycket företaget satsat på att skapa en fungerande hemsida eller sida på facebook/instagram. Jag är ingen datanörd, men det bör vara tydligt vilka arbeten som byggfirman genomför och hur man får kontakt med dem. Vissa företags hemsidor erbjuder inte ens detta. Vidare när man ringer eller mejlar så märker man att byggfirman är seriös när man får en snabb återkoppling (kanske till och med kontakt direkt). Företag som inte är seriösa tar lång tid på sig att ringa tillbaka eller så vill de endast samtala via meddelande på whatsapp. För mig är det en tydlig varningssignal.

Vidare så tar sig seriösa företag faktiskt tid att komma ut och kolla på bygget. Och de kommer när man har bokat. Vissa företag dyker inte upp på den tid som man bestämt. Men det som är mest avgörande är dels hur en seriös byggfirma tydligt förklarar kostnaderna och därmed också priset som renoveringen kommer att leda till. En seriös byggfirma har inga problem med att ange tidigare referenser (och att ange de referenser som du ber om).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *